Artikler/nyheter

Klubbkonkurranse

Vi prøver oss med klubbkonkurranser igjen - 4 i året, men i år kun denne: Høst 2016.

Nøkkeldata:
Motiv: Fritt (Du kan levere bilder av hva som helst).
Antall bilder: 4 pr fotograf
Type bilder: Digitale, i JPG-format
Størrelse: Lengste side max 2400 pixler, max filstørrelse 3 MB/bilde
Innleveringsfrist: 31.oktober 2016 klokka 23:59 (men du kan selvfølgelig levere før! Et arrangement på facebook kan ikke vare lenger enn 2 uker, derfor ser datoene litt rare ut, men innlevering kan skje når som helst frem til 31/10 kl. 23:59).
Innleveringsmetode: Epost til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere JavaScript for å kunne se adressen . Hvis du ikke får sendt alle filene i en epost, send dem hver for seg.


Konkurransen blir juryert eksternt, det vil si at det blir medlemmer i en annen klubb som juryerer den.


Har du spørsmål rundt hva som skal til for å få levert bildene dine til klubbkonkurransen?
Tirsdag 18/10 kan du ta med deg pc'en, evenutelt bildene dine på en minnepenn, og vi skal svare på spørsmål og gi tips slik at du kommer i mål.
Vi starter etter 10 av 1 og kaffepause...

Program for resten av 2016

Da har vi lagt programmet for resten av året. Det blir spennende å få dratt igang en klubbkonkurransen igjen!

Møtene blir hold i NLE sine lokaler med oppstart kl 19. Detaljinfo ligger i arrangementer under Facebook-gruppen vår.

Temamøte, Klubbkonkurranse, Årets fotograf, 27/9/16

Temakveld, Blits "av Kamera", 06/10/16

10 av 1, Arvid Olsen, 18/10/16

Stormtreffet, NSFF regiontreff, Hustadvika gjestegård, 21. - 23/10/16

10 av 1, Gunnveig Wanvik, 8/11/16

Temakveld, Digital historiefortelling, 22/11/16

Portretter, 102 (et steg videre), 6/12/16d

10 av 1, Jan Petter Kosmo, 13/12/16

 

Klubbkonkurranse, Årets fotograf

27/9/16

Totto og Anette

Blits "av Kamera"

06/10/16

Terje

10 av 1

18/10/16

Arvid Olsen

Lightroom, speed workshop

23/10/16

Arvid og Terje

Tur til  Gullsteinvollen

29/10/16

Knut og Roar

10 av 1

8/11/16

Gunnveig Wanvik

Temakveld, Digital historiefortelling

22/11/16

Roar Halten

Portretter, 102 (et steg videre)

6/12/16

Ronny Strand

10 av 1

13/12/16

Jan Petter Kosmo

Resultater, Årets fotograf

3/1/17

Totto og Anette

Program 1. halvår 2016

Program kameraklubben 2016

Nå har vi lagt ut programmet for første halvår 2016 og håper det faller i smak. Det har kommet mange fornøyde tilbakemeldinger etter de aktivitetene vi hadde i 2015, så nå vil vi forsøke oss med flere. Vi har vært så heldige å få tak i foredragsholdere til "inspirasjonskvelder". Odd Inge Teige, Kai Helge Andersen og fotografer i utstillingen "Den røde stolen" presenterer sine prosjekter og virke som fotografer. "10 av 1" skal være medlemmenes mulighet til å vise 10 av sine bilder og fortelle historiene rundt disse. Dette kan også være levende bilder eller demonstrasjon av en teknikk man ønsker å vise. Siden vi vet det er en terskel for å eksponere seg selv og sine bilder, har medlemmene av styret sagt seg villig til å ta disse kveldene i første halvår. Så er vi spente på om det er andre som vil trå til andre halvår. Man utvikler seg på denne måten - det er viktig å vise fram sine bilder og få tilbakemelding på dem (hvis man vil ha det). Vel møtt!
og husk.......ta med en venn på møtene våre

PDF fil med prgrammet kan du laste ned ved å følge denne linken.

thumb 1premieDet var hele 52 bidrag til konkurransedelen av Nasjonal Fotovandring 2015 og det er vi kjempefornøyde med. Det var mange gode bilder, men juryen måtte velge og prioritere 6 bidrag. Juryering er aldri enkelt men det var viktig for juryen at fotografiet kunne relatere seg til temaet min lørdag.

Veidholmen 1 of 11Lørdag 22.8.15 tok et knippe medlemmer turen til Smøla for å fotografere miljøet på Veiholmen med et kort stopp i VIndparken på vei hjem igjen. Vi møttes i Seivika kl 0915, lastet opp om for å dra med færrest mulig biler og rundt kl 1130 var vi framme på "været". Full klaff med fotoværet, litt skydekke skulle gi oss bra lys. Veiholmen er et sted man fort kan bli glad i med sitt unike "tette" miljø og hvor fiske og hav er etset inn i mange av de gamle naustene og husene. I dag er dette en perle med både fastboende og mange fritidsbeboere. Det drives havturisme og det mangler ikke på tilbud med kaffebar, kro og andre kafé'er.

Vi var det i ca 3 timer og noen fikk i seg både gammelsalta sei og saltfiskball på Havkroa, samt bløtkake og kaffe hos Liebhaber kaffebar. På turen hjemover tok vi vestsiden av Smøla og stoppet opp en times tid i Vindparken. Maskineriet der er ikke "småtteri" og det føles ganske mektig å skue utover alle disse kjempene i det flate lansdskapet. Vi returnerte til Seivika cirka klokken 1800, forhåpentligvis med noen blinkskudd på minnekortet. Husk å ta med disse for fremvisning på neste møte!

 

 

Nasjonal fotovandring_2015_gatelangs Det var stor interesse for Nasjonal fotovandriing i år. Allerede før starten av registreringen kl 10 dukket det opp fotointeresserte og medlemmer fra kameraklubben. Vi endte opp med 32 registrerte deltakere, men det var også andre fotonyskjerrige innom Nordic Light huset denne dagen. Med salg av kaker og kaffe og registreringsavgiften ble det også noen kjærkomne inntekter til klubbkassa. Dette ble et arrangement og en gjennomføring vi godt kan være fornøyde med.

Lærerik tv-serie "Mobilfotografene"

MobilfotografeneNRK sender en serie som heter "Mobilfotografene". Denne anbefales på det sterkeste. Her kan du følge en gjeng kreative sjeler fotograferere med sine mobilkameraer. Siden fotografering og kvalitet sjelden har med hvilket utstyr du har, så får du her inspirasjon og et innblikk i hvordan deltakerne planlegger og utfører sine motiv og eksponeringer. Anbefales på det sterkeste!

Nasjonal fotovandring 2015

Vi kan ønske alle velkommen til Nasjonal fotovandring 2015 den 12. september. 

Nasjonal Fotovandring arrangeres i 20 norske byer, Kristiansund er selvsagt en av dem. Bak arrangementet står Japan Photo, foto.no, Nasjonalbiblioteket og Preus museum som sammen med lokale kamera- og fotoklubber gjør dette til landets største organiserte fotoaktivitet.

Finn fram kameraet du har og møt opp i NLE-huset med dine mest kreative ideer. Dette blir en fin dag for ALLE som liker å fotografere, så ta med familie, venner og bekjente som har lyst til å ta bilder.

Årets tema er "Min lørdag" - dette har bred appell til de fleste! Kanskje du må planlegge og gjøre litt forarbeide tll dette, men det skal gå uten også! Alle har et forhold til lørdager! Kanskje du kjenner noen som skal gjløre noe spesielt denne dagen? Et bryllup? En fest eller er det et spesielt arrangement i byen? Det blir opp til den enkelte å forsøke å finne det beste motivet som beskriver lørdagen....

Hvis det er interesse for det vil vi ha tre grupper med veileder:

  • Gatefotografi i sentrum
  • Vågen/Mellemverftet
  • Sundbåten/Innlandet med Sjursvika og/eller Bautaen

Vi lager også en liten kafe på NLE huset med kaffe og kaker som kan kjøpes for en rimelige penge. Det skal også gis en innføring i bruk av kamera og orientering om konkurransen.

Det koster kr 100 å delta på fotovandringen - dette går i sin helhet til Kristiansund Kamera Klubb så dette er støtte til en "god sak"!

Møt opp da vel!

Programmet finner du her

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Årsmøte

Styret i Kristiansund Kamera Klubb har  dag satt tid for Årsmøte

Årsmøte finner sted tirsdag 14.april 2015 klokka 19:00 i NLE-huset.

Saker som ønskes behandlet på årsmøtet, må være styret i hende i skriftlig form senest 24.mars 2015


Formell innkalling med saksliste og annen tilhørende dokumentasjon vil bli sendt ut senest to uker før årsmøtet.

Medlemsmøte

Da udnertegnede har vært litt opptatt med andre ting i det siste, og i tillegg greide å legge igjen notanene sine hjemme, velger jeg derfor å kalle inn til møte uten å ha programmet klart

Medlemsmøtet blir tirsdag 17/2 klokka 19:00 på NLE-huset.
programmet kommer når jeg mandag returnerer til Kristiansund

Vi må uansett oppdatere oss på hva som foregår rundt oss: Nordic Light, Utstilling osv.

I tillegg kan jeg, om det er tid og interese for det, vise noen bilder jeg tok i Budapest, og samtidig vise hvordan jeg "redder" nattbilder med store forskjeller i lysintensitet...
Ta med laptop de som eventuelt vil prøve selv (photoshop eller photoshop elements)

Jeg har også ønske om at vi, i tillegg til de planlagte konkurransene, innfører en slags uformell konkurranse, "månedens bilde" der terskelen er lav, og bildevurdering og rangering tas av medlemmene på møtet. På litt sikt kan premiering på disse være et print av vinnerbildet i litt format...
MEN det fordrer at vi tar med oss bilder alle sammen!...På minnepinne eller send over på epost til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere JavaScript for å kunne se adressen senest klokka 17 møtedagen. Fritt motiv.

Side 1 av 11

Start
Forrige
1

Grasrotandelen

Grasrotandelen - støtt Kristiansund Kamera KlubbGrasrotandelen er en ordning fra Norsk Tipping, hvor du som registrert spiller kan velge ett lag eller en forening som du ønsker å støtte - din Grasrotmottaker. Vi oppfordrer deg til å støtte Kristiansund Kamera Klubb! Klikk her for detaljer.

Medlem av:
nsff-logo