Generelt

Lærerik tv-serie "Mobilfotografene"

MobilfotografeneNRK sender en serie som heter "Mobilfotografene". Denne anbefales på det sterkeste. Her kan du følge en gjeng kreative sjeler fotograferere med sine mobilkameraer. Siden fotografering og kvalitet sjelden har med hvilket utstyr du har, så får du her inspirasjon og et innblikk i hvordan deltakerne planlegger og utfører sine motiv og eksponeringer. Anbefales på det sterkeste!

Reidun Furseth

Det var med stor sorg vi før like julen 2013 mottok budskapet om at en av klubbens mangeårige medlemmer, Reidun Furseth var gått bort.

Reidun har vært medlem i Kristiansund Kamera Klubb siden 1993, og i alle disse årene en stor bidragsyter både som medlem og deltaker i klubbens drift.

Reidun var en kreativ og flink fotograf som mottok flere priser i løpet av sitt 20 år lange medlemskap i klubben. Hun var vinner av årets fotograf tre år på rad i 1999, 2000 og 2001. Så sent som i 2010 mottok hun pris som bronsevinner i samme konkurranse.
Reidun har også vært vinner av klubbens "Fotomaraton" som ble arrangert i samme tidsrom. Hun har også vært bidragsyter i bøker, brosjyrer og tidsskrifter,og i prosjekter som Nordmøre Museums "Dok 2000", med bilder av Kristiansund ved årtusenskiftet.
Reidun har også ved flere anledninger fått antatt bilder ved Surnadal Kunstforening sin årlige utstilling "Ved lauvfall", og fikk så sent som i år antatt et bilde til utstillingen.

Etter flere år som viktig bidragsyter med styreverv i klubben ble Reidun i 2001 valgt som første kvinnelige leder i Kristiansund Kamera Klubbs 73-årige historie.

Reidun tok fatt på vervet som leder med iver og stor arbeidsglede , og hennes engasjement bidro til å skape aktivitet som resulterte i positive opplevelser og læring for medlemmene.
Ved Kameraklubbens 75 års jubileum i 2003 var Reidun leder, og med sin store arbeidskapasitet og evne til å inspirere gjennomførte klubben sitt største arrangement noensinne. Med Reidun ved roret arrangerte klubben et prikkfritt Landsmøte for "Norsk Selskap for Fotografi" dette året og leder i NSFF sa sin avslutningstale at dette var det beste landsmøte han hadde opplevd noensinne.

Reidun bidro samme året også til en vellykket jubileumsutstilling ”Fotografi gjennom 75 år” i Kunstforeningens lokaler med bilder fra klubbens medlemmer gjennom like mange år. I jubileumsåret arrangerte vi også ”Foto og underholdningskveld” med Jon Østeng Hov og Rensvik Kulturkollektiv.

Reidun var også med i arrangementskomiteen til ”forløperen” til Nordic Light som hadde det enkle navnet ”Morten Krogvolds fotoutstilling/foto- og næringslivsseminar” under Kristiansund Kirke Kunst og Kulturfestival i 2004. Samme året var Reidun også en av de som gjorde en stor jobb med fotoutstillingen ”Barn og unges livsvilkår på godt og vondt” i Kunstforeningen under arrangementet Arena 2004.
Reidun bidro også i stor grad til andre utstillinger og arrangement i klubbens regi i årenes løp, og delte villig sine store kunnskap innen fotografi med klubbens medlemmer.
Selv de senere årene med sykdom deltok hun like ivrig og interessert på klubbmøtene, og bidro som frivillig under Nordic Light" festivalen.

Reidun hadde alltid en varm og fin framtoning og etterlater seg et stort savn hos Kameraklubbens medlemmer, men våre tanker går i første rekke til Rolf, Linda, Kjetil, barnebarna Mia og Madeleine og øvrige familie.

Vi minnes Reidun i takknemlighet og lyser fred over hennes minne.

 

Hans Einar Ohrstrand

Kristiansundskalenderen er i salg!

Kristiansundskalenderen - den perfekte julegave!

kalender2013 animated 128Vi gjentar suksessen fra foregående år, men gjør noen små forandinger...

 - Fremdeles flotte bilder fra Kristiansund og omegn

 - Endret format - bildene blir litt mindre, men kalenderdelen større.
   -God plass til notater
   -Får lettere plass på veggen
   -Kan sendes i posten til de som bestiller utenbys fra

 - Ingen prisøkning, samme pris som før, kr. 100,-

Kalenderen kan kjøpes på følgende steder:
Huset med det rare i
Shell på Rensvik
Rensvik Hagesenter

I tillegg blir det salg på Futura følgende datoer:
6/12 kl. 17:00 og utover (Må dessverre utgå)
8/12 fra 10:00 og utover
12/12 fra 17:00 og utover
13/12 fra 17:00 og utover

I tillegg blir det kanskje salg i gågata 15/12.

Hvis du ikke har mulighet til å kjøpe en av disse stedene, men vil du sikre deg en kalender eller flere, kan du i stedet bestille den her (fyll inn de opplysningene som mangler):

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere JavaScript for å kunne se adressen

(I Kristiansund kommune leverer vi på døra, så da må du ha kontanter liggende klar...
Utenfor Kristiansund kommune sender vi i posten, da kommer porto i tillegg)

Kristiansundskalenderen!

Det er enda ikke for sent!

Vi har fremdeles noen eksemplarer igjen!

SKMBT C25311110315150Årets, eller rettere sagt neste års kalender er nok et produkt av stor dugnadsinnsats av kalenderkomiteen i Kristiansund Kamera Klubb.

Salget av kalenderen gir et stort tilskudd til klubbens økonomi, og gjør det mulig for klubben å leie egne lokaler og holde høyt nivå på aktiviteter.

Kalenderen er et fint stykke arbeid, den er i A3-format (ca.40x30cm),  i nydelig trykk på tykt, blankt papir. Den har flotte bilder fra Kristiansund, og de fleste vil kjenne igjen alle motivene.
Den er et smykke å ha på veggen, og når 2012 er over kan bildene utmerket godt brukes hver for seg til dekorasjon.

Vi holder fremdeles den samme prisen som før, kr.100,- pr.kalender, så dette er virkelig rimelig.

Vil du ha en slik på veggen, eller vil du ha flere til å gi bort? Den er jo den perfekte gave til de som har alt annet....

Kalenderen selges av medlemmene våre,  men kjenner du ikke noen av dem, kan den også kjøpes på følgende steder:

Huset med det rare i, nederst i Kaibakken (under "Onkel og vennene hans") ..Her finner du også mye annet interessant...

Har du ikke anledning til å kjøpe på disse stedene kan du sende en epost til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere JavaScript for å kunne se adressen
(Ved postforsendelse er vi dessverre nødt til å beregne betaling for innpakning og porto i tillegg til kalenderprisen)

Forum nede...

Ja, dette var vel kvelden forumet skulle gå ned ;-)

Jfr. medlemsmøtet ble det gjort et forsøk på å oppgradere forumet på grunn av noe BB-code problematikk blant annet.. Feil i installasjonsarkivet (kildefilene) gjorde forumet ikke spesielt samarbeidsvillig etterpå. Jeg har tilkalt eksperthjelp fra en av mine medarbeidere og håper det er oppe igjen snart...

Gave til Frei Sykehjem

Kameraklubben_Frei_sykehjem_kalender_2011Kristiansund Kamera Klubb har som sedvane å gi bort årets 12 kalenderbilder i glass og ramme. Under salget av kalenderen før jul, kunne alle som ville, stemme på hvilken institusjon i Kristiansund som hadde gjort seg fortjent til å få bildene. Da stemmesedlene ble opptalte, fikk Frei sykehjem flest stemmer. Her mottar enhetsleder Christina Swan Olsen bildene, flankert av nestleder Linda Grønseth og sekretær Tom E. Felberg i kameraklubben. Swan Olsen takket på vegne av Frei sykehjem og mente at beboerne kunne få mange fine stunder med gjensynsgleder av å studere bildene som skal pryde vegger i sykehjemmet.

Tre skritt nærmere.....

LettveggI kveld kom lettveggen som skal skille gangen inn til møterommet fra studioet, på plass. Vi må ha inn ekstra spikerslag da platene som skal brukes til kledning bare er 240 cm høye, mens takhøyden er ca 285 cm. Det blir gjort ved neste dugnadsøkt. Det er litt arbeide igjen, men vi kommer da stadig nærmere målet. Som nevnt i tråden på forumet, så er det behov for flere stødige hender til å male listverk og vinduer. Hører gjerne fra dere og bruk gjerne forumet :)

To skritt nærmere....

thumb_Dugnad_3_3Torsdagskvelden tok vi ett skritt til i studioet. Veggene blir hvitere og hvitere, selv om tapetstria er tørst og liker maling. Flere bilder hvis du klikker på "les mer".Neste dugnad i studioet

Vi synes det er greit å koordinere dette på forumet. Her "treffes" nemlig folk :) Her finner du tråden for studiodugnadene. Hvis du vil svare på en eksisterende tråd eller starte en ny, må du logge deg inn med brukernavn og passord (som du får oppgitt på medlemsmøtene, hvis du ikke allerede har mottatt en epost med innloggingsinfo). I tillegg skal vi forsøke å oppdatere aktivitetskalenderen med slik info.

Ett skritt nærmere.....

Dugnad_KKK_studio_1_of_8Vi har fått bekreftet at å legge ut saker på forumet til kameraklubben virker: ett innlegg resulterte i fem medlemmer på studiodugnad! Sjekk bildene, bare trykk på "les mer" knappen under.

Side 1 av 3

Start
Forrige
1