Kristiansund Kamera Klubb - historie

 

myrenKristiansund Kamera Klubb ble stiftet 29. mars 1928, som en av Norges aller første fotoklubber. En av grunnleggerne var John Myren. Han bar formannsvervet de første 22 årene og var en bærebjelke i klubben fram til sekstitallet. Myren høstet mange priser for sine fotografier, både i Norge og ute i verden.

Klubbens aktivitetsnivå har variert noe gjennom tidene, men vi har hatt en jevn rekruttering som har sørget for kontinuitet i klubben. De siste årene har klubben vært svært aktiv og har deltatt i flere prosjekter.

type dame andy
Klubben ble grunnlagt i en tid hvor menn var menn.. ...og kvinner var kvinner. Den gangen så alle fotballspillerne ut som Andy Capp...
krana kalle
...og arbeiderne var ikke særlig inne på dette med helse, miljø og sikkerhet. Heller ikke sto det advarsel fra Helsedirektoratet på tobakkseska.

Men en ting er i hvert fall sikkert. Fotografene kunne sine ting den gangen , og!

Grasrotandelen

Grasrotandelen - støtt Kristiansund Kamera KlubbGrasrotandelen er en ordning fra Norsk Tipping, hvor du som registrert spiller kan velge ett lag eller en forening som du ønsker å støtte - din Grasrotmottaker. Vi oppfordrer deg til å støtte Kristiansund Kamera Klubb! Klikk her for detaljer.